Normal_drie_teddy_beren_knuffel
Een Nederlands stel is in verwachting van een eeneiige drieling. Een eeneiige drieling is een zeldzaamheid. Bij een eeneiige drieling heeft de bevruchte eicel zich namelijk opgesplitst in drie embryo's. Drielingzwangerschappen zijn risicovol. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 
 
Het gaat om Lieke en Marijn Emonds uit de Noord-Brabantse gemeente Boekel. Tijdens de eerste echografie kregen de aanstaande ouders het nieuws van de verloskundige te horen. Marijn vertelt: "Ken je die reclame van Interpolis? Met die echo en dat oudere kindje dat roept ‘3, 3, 3!’ Wij reageerden precies hetzelfde als die ouders." 
 
Drielingzwangerschappen zijn zeer zeldzaam. De bevruchte eicel heeft zich namelijk na enkele celdelingen op natuurlijke wijze uitgesplitst in drie losse embryo's. Dit brengt echter risico's met zich mee. Niet alleen is de zwangerschapsduur korter, maar ook is het geboortegewicht van de baby's vaak laag. Gemiddeld worden de baby's al na 33 weken geboren. Daarnaast kan het zijn dat de baby's de placenta delen. In dat geval is het mogelijk dat de ene baby te veel bloed krijgt, terwijl de andere juist te kort komt. 
 
Door het hoge risico is de zwangerschap van de Boekelse vrouw dan ook bijzonder. Ze ligt inmiddels al meer dan twee maanden in het ziekenhuis en werken kan ze al sinds oktober niet meer. Dat dit niet voor niks is, blijkt uit het feit dat er al twee momenten in de zwangerschap zijn geweest waarop het erop leek dat het niet goed zou komen. 
 
© Nationale Zorggids