OM eist ruim 5 jaar cel voor moeder die pasgeboren baby ernstig mishandelde

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van vijf jaar en vier maanden voor een moeder die haar pasgeboren baby tussen de deur zou hebben gekneld. Ze staat terecht voor poging tot doodslag. Twee van haar kinderen die op het moment van het incident thuis waren, wijzen hun moeder aan als dader. De verdachte heeft zeven kinderen, die in 18 jaar tijd allemaal uit huis zijn geplaatst. Dit meldt Omroep Gelderland. 

De 40-jarige vrouw uit Rheden stelt dat haar 18 dagen oude baby door haar destijds drie jaar oude dochter is mishandeld. Ze zou haar jongste kind zwaargewond op de grond hebben aangetroffen. Volgens een medisch expert is de moeder de enige schuldige, omdat een driejarige niet dusdanig ernstige verwondingen kon aanbrengen. Ook was dat niet het enige letsel waar de baby in 2018 mee in het ziekenhuis belandde.

Verklaringen kinderen niet gebruikt

Ondanks de verschillende verklaringen, wezen de kinderen uiteindelijk hun moeder aan als dader. Het OM gebruikt deze verklaringen echter niet, omdat ze nog jong en beïnvloedbaar zijn. Wel zijn zij zes jaar na dato nog altijd angstig. Het slachtoffertje is inmiddels zes jaar en kampt waarschijnlijk met permanente hersenschade.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky