VGZ zoekt ‘Zorgvernieuwer van het Jaar’ in twee categorieën

Zorgverzekeraar VGZ gaat op zoek naar de ‘Zorgvernieuwer van het Jaar’ en de ‘Zorgvernieuwer van de Toekomst’. De prijs stond voorheen bekend als de Samen Voorop Awards en heeft als doel om innovatieve ideeën in de zorg te ondersteunen en sneller algemeen beschikbaar te maken. Stemmen kan tot donderdag 26 september via www.vgz.nl/zorgvernieuwers.nl. Op dinsdag 1 oktober maakt VGZ de winnaars bekend. Dit meldt de zorgverzekeraar. 

De titel van de award is aangepast van Samen Voorop naar Zorvernieuwer van het Jaar om meer nadruk te leggen op het belang van zorgvernieuwing, laat Cas Ceulen, Chief Health Officer bij VGZ, weten. “Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer op zoek naar prachtige innovaties die bijdrage naan een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg.” De prijs moet andere zorgaanbieders inspireren om met deze zogenoemde Good Practices aan de slag te gaan.

De uitslag van de titel wordt voor de helft bepaald door het publiek en voor de helft door de jury, bestaande uit zorginnovatie-expert Joris Arts, CHO Cas Ceulen bij VGZ, Wouter Meijer van de Ledenraad van de zorgverzekeraar en manager medisch-specialistische zorg Linda Daniels van de Patiëntenfederatie Nederland.

Genomineerden

Genomineerden voor de titel Zorgvernieuwer van het Jaar zijn een nieuwe aanpak voor huilbaby’s van het St. Antonius Ziekenhuis, een slim echo-apparaat dat huidkanker opspoort van het Maastricht UMC+, opiaatvrije narcose in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en eerder aan de beurt bij gehoorproblemen door Earhelp.

Voor de titel Zorgvernieuwer van de titel komen ‘Hand in Motion helpt patiënt bij handrevalidatie’ van Hand in Motion, slimme badmuts herkent beroerte van TrianecT en elektronische pleister die chronische wonden geneest van Plasmacure.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: VGZ