Menzis logo

AMSTERDAM (Novum) - Menzis heeft nu nog een nieuwe aanvullende zorgverzekering geïntroduceerd voor het internetmerk Anderzorg. Onder de nieuwe verzekering worden alleen fysiotherapie, mondzorg en zorg in het buitenland gedekt, maakte de verzekeraar woensdag bekend.

Zorgverzekeraars moesten voor 19 november de nieuwe premies hebben gepubliceerd. Dat Menzis nu nog met een nieuwe zorgverzekering kan komen, kan omdat dit een nieuwe aanvullende verzekering betreft.

Menzis zegt op de website voor de nieuwe aanvullende verzekering te hebben gekozen, omdat veel klanten de laatste tijd hebben laten merken geen behoefte te hebben aan een uitgebreid aanvullend pakket. Menzis volgt hiermee het goedkope merk van VGZ, Bewuzt, dat al een soortgelijke uitgeklede aanvullende verzekering aanbood.

Volgens Peter Ruys van zorgkiezer.nl is het voor het eerst dat een zorgverzekeraar 'tijdens de wedstrijd' een nieuw product introduceert. Klanten hebben nog tot eind deze maand om hun huidige zorgverzekering op te zeggen. Voor eind januari moet dan een nieuwe aanbieder zijn gekozen.

Bij de meeste zorgverzekeringen is de premie dit jaar gedaald. Met de nieuwe verzekering komt Anderzorg bij veel mensen bovenaan de lijst bij vergelijkingssites. De zorgverzekering inclusief de aanvullingen kost 106 per maand.