Grote tevredenheid over zorgverzekering onder overstappers

Mensen die afgelopen overstapseizoen een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten, zijn hier erg tevreden over. Van de overstappers die via Overstappen.nl wisselde, is 70 procent tevreden en 21 procent zeer tevreden. Dit meldt de vergelijkingssite. 

De voornaamste reden waarom overstappers blij zijn met hun zorgverzekering is de prijs-kwaliteitverhouding waarvoor ze gekozen hebben. Volgens 73 procent zijn de kosten lager dan andere zorgpolissen. Slechts 12 procent is blij met de uitgebreidere dekking. Niet alleen dit seizoen zijn overstappers tevreden, ook uit eerdere onderzoeken blijkt dat er een algemene tevredenheid is over zorgverzekeringen. Kortom, overstappen loont.

Aanvullende zorgverzekering

Iets meer dan de helft van de overstappers heeft een basispolis en aanvullende verzekering(en) afgesloten. 26 procent ging voor enkel een aanvullende verzekering en 19 procent wilde alleen een tandverzekering. Niet meer dan 9 procent ging voor een uitgebreidere dekking. Het aantal Nederlanders zonder aanvullende verzekering neemt al jaren toe. “Daardoor wordt het wel steeds lastiger om die aanvullende verzekeringen betaalbaar te houden. Aanvullende verzekeringen worden alleen bijgesloten als consumenten verwachten kosten te maken.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky