Alle ouderen failliete Residentie de Weverij hebben een nieuwe woning

Voor bewoners van Residentie de Weverij van de failliete De Zorg van  Toen is eindelijk een ander onderkomen gevonden. Zorgverzekeraar VGZ laat weten dat voor alle bewoners een plekje in een ander verzorgingshuis is geregeld. De grootste onrust is nu voorbij, maar naasten van oudere bewoners zijn niet te spreken over de gang van zaken bij De Zorg van Toen. Dit meldt BN de Stem. 

De ouders van Berber Postma wonen op de nieuwe locatie in een aparte woning naast elkaar. Bij de Weverij hadden ze een plekje met zijn tweeën. Postma is blij dat haar ouders bij elkaar kunnen blijven wonen, omdat alleen haar vader met dementie een zorgindicatie heeft. Over De Zorg van  Toen is ze echter niet te spreken. “Ze noemen het zorgcowboys, maar wij zeggen gewoon zorgtuig. Het is vreselijk wat ze ons hebben aangedaan.” Wel is ze blij dat VGZ haar best heeft gedaan om de wensen van alle ouderen te luisteren.

Ook genoeg tevreden ouderen

Op 29 juli kregen de ouderen van Residentie de Weverij te horen dat ze voor 14 augustus moesten verhuizen. VGZ en stabiele zorgaanbieders in de regio hebben er samen voor gezorgd dat de zestien bewoners op korte termijn een nieuw onderkomen toegewezen hebben gekregen. Veel ouderen zijn gelukkig tevreden met hun nieuwe woning, ondanks de vele stress die eraan vooraf is gegaan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky