VGZ en ASVZ gaan meerjarensamenwerking aan

VGZ Zorgkantoor en zorginstelling ASVZ voor mensen met een verstandelijke beperking zijn een meerjarige strategische samenwerking aangegaan. De hoop is dat zij de zorg voor mensen met een complexe zorgvraag samen kunnen opvangen en verbeteren met de Triple-C Werkplaats in de hoofdrol. Dit meldt ASVZ.

Er is in de meerjarige samenwerking een centrale rol weggelegd voor behandelmodel Triple-C. “Door de inzet van lerend en creërend samenwerken, verbindt de werkplaats de uitgangspunten van Triple-C met de uitvoering en organisatie van orthopedagogische behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag”, legt ASVZ uit. De drie C’s staan voor Cliënt, Coach en Competentie. De methode neemt de menselijke behoeften als uitgangspunt.

Zorgaanbieders inspireren

De zorginstelling wil haar kennis en ervaringen delen met andere zorgaanbieders, in samenwerking met de zorgprofessionals, cliënten en naasten. Anderen kunnen op deze manier ook een Triple-C verbinding leggen in hun organisatie. De methodiek is geschikt voor gehandicaptenzorg, maar ook voor de geestelijke gezondheidszorg. ASVZ en VGZ willen onder meer regionale bijeenkomsten organiseren om zorgcollega’s te inspireren tot gebruik van de methodiek.

Lees hier meer over Triple-C.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky