Heereveen neemt afscheid van AV Frieso zorgverzekering

Inwoners van de gemeente Heerenveen kunnen vanaf volgend jaar geen gebruik meer maken van de AV Frieso zorgverzekering. De gemeente past de Heerenveen Zorgt Regeling aan, zodat er een zorgverzekering op maat komt voor iedere inwoner van Heerenveen. Na de zomer krijgen AV Frieso-verzekerden hierover bericht. Dit meldt de gemeente Heerenveen. 

De AV Frieso is een collectieve gemeentepolis voor mensen met een laag inkomen, waarbij de gemeente een deel van de premie betaalt. Voor de meeste deelnemers is een minder uitgebreide, goedkopere polis echter vaak meer passend. Daarom stopt Heerenveen vanaf 1 januari 2025 met de AV Frieso. “We willen dat inwoners betalen voor de zorg die ze ook echt nodig hebben. En dat ze niet over- of onderverzekerd zijn.”

Heerenveen Zorgt regeling

Medio november maken zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2025 bekend. Inwoners van Heerenveen kunnen vanaf dan op Poliswijzer.nl terecht om een advies te krijgen voor de meest passende zorgverzekering. Volgend jaar kunnen inwoners met een laag inkomen nog altijd gebruikmaken van de Heerenveen Zorgt regeling, die wordt verhoogd van 155 euro naar 170 euro per jaar. Hiermee kunnen zij (een deel van) de aanvullende zorgverzekering betalen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky