Personeel St. Antonius met auto in ingestorte garage krijgt langer leenauto

Gedupeerden van de ingestorte parkeergarage bij het ziekenhuis in Nieuwegein kunnen tot september gebruikmaken van een leenauto. Dat hebben het St. Antonius Ziekenhuis, parkeergarage-uitbater Q-Park en eigenaar Primevest afgesproken.

In de parkeergarage staan nog 128 auto's, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Gedupeerden kunnen sinds het incident vervangend vervoer krijgen, maar aan die regeling zou eind deze maand een einde komen. Nu is de regeling verlengd.

Bergingsplan

Vorige week zijn vijftien auto's die in een veilig gebied stonden uit de parkeergarage gehaald. Q-Park heeft een bergingsplan voorbereid voor de auto's die op hogere verdiepingen staan. Zodra de gemeente de parkeergarage vrijgeeft, kunnen ook die auto's uit de garage worden gehaald.

Een maand geleden stortten de hellingbanen van de parkeergarage naast het ziekenhuis in. Op het moment van het incident stonden er 143 auto's in de garage, het overgrote deel van medewerkers van het ziekenhuis. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoek naar de zaak.

Door: ANP