Ziekenhuispersoneel St. Antonius moet leenauto inleveren

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft tientallen medewerkers die na het instorten van de parkeergarage een leenauto kregen, laten weten dat ze deze weer moeten inleveren. Eind deze maand hebben zij dus geen leenauto meer, terwijl hun eigen auto nog vaststaat in de onbereikbare garage. Volgens een woordvoerder is het financieel niet meer houdbaar om zoveel medewerkers te voorzien van een geleend voertuig. Dit meldt NU.nl. 

Maar als personeel straks geen vervoer meer heeft, moeten ze op zoek naar alternatieven. Natuurlijk is er het openbaar vervoer, maar dat is voor velen tijdrovend. Het St. Antonius en Q-Park zoeken nog steeds naar een oplossing voor de berging van de 128 auto’s in de parkeergarage. De hellingsbanen zijn ingestort, dus ze zijn vrijwel niet bereikbaar. Ook doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) nog onderzoek naar het incident. Waarschijnlijk heeft personeel dus geen toegang tot hun eigen auto zodra ze hun leenauto weer moeten inleveren.

Autoverzekering

“We hopen dat onze medewerkers tot die tijd zelfs iets kunnen regelen met hun verzekering”, zegt een woordvoerder van het St. Antonius. Het ziekenhuis biedt aan om voor alle auto-eigenaren foto’s te maken van hun auto in de garage, zodat ze deze kunnen overhandigen aan hun verzekeraar.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky