Vader die baby in auto vergat niet vervolgd voor dood door schuld

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt een 33-jarige vader niet voor het vergeten van zijn baby in de auto. Hij heeft door het overlijden van zijn kind al genoeg doorstaan. Ook was er geen sprake van opzet. “De vraag is wat je nog met vervolging wil bereiken.” Dit meldt Rijnmond. 

Afgelopen juli kwam de man er te laat achter dat hij zijn baby in de auto had achtergelaten in de Spaanse Polder in Rotterdam. Hij probeerde het kindje nog te redden door de ruit in te slaan en zijn kind eruit te halen, maar het kwaad was al geschied. De politie arresteerde de vader, maar liet hem later weer vrij. Desondanks bleef hij verdachte, omdat de politie eerst wilde onderzoeken of er sprake was van opzet.

Genoeg gestraft

Nu duidelijk is dat de man geen kwade bedoelingen had, neemt het OM geen verdere stappen. Justitie benadrukt dat zo’n beslissing niet zomaar wordt genomen, maar dat het in dit geval nog maar de vraag is wat je met een vervolging bereikt, ook al wordt de vader wel beschuldigd van dood door schuld. “Wat ons betreft is de man al genoeg gestraft door het feit dat zijn kindje er door zijn toedoen niet meer is.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky