Ook meisje van 1,5 jaar dat uit raam in Helmond viel is aan verwondingen overleden

Het jonge kindje dat woensdag vanaf de derde verdieping uit een raam in Helmond viel, is overleden. De politie vermoedt  dat het meisje op een vensterbank in haar oma’s woning was geklommen en vervolgens naar beneden viel. Ze belandde zwaargewond in het ziekenhuis en kwam twee dagen later te overlijden. Dit meldt NU.nl.

Vrijdag overleed ook het 1-jarige jongetje uit Rotterdam dat uit een raam van de vierde verdieping was gevallen. In beide gevallen ging het om een noodlottig ongeval, aldus de politie.

Zes kindjes uit raam gevallen

In vier weken tijd zijn vijf kinderen in Rotterdam en omstreken en één kindje uit Helmond uit een raam gevallen. Twee van hen zijn nu overleden. Inmiddels is bij alle incidenten vastgesteld dat het om een ongeluk ging. “We willen overigens niet de ouders hiervan de schuld geven”, aldus een politiewoordvoerder eerder. Het vermoeden is dat de ongelukken zijn ontstaan doordat ouders of verzorgers hun huis wilden luchten vanwege het warme weer, maar er helaas niet bij stilstonden dat hun kind zo makkelijk het raam uit kon klimmen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky