Logo_logo_olvg_onze_lieve_vrouwe_gasthuis

In het nieuwe Anna Paviljoen, het moeder- en kindcentrum van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), is het mogelijk dat moeder en kind na de bevalling altijd samen blijven, ook als één van beide (of allebei) medische zorg nodig heeft. Het paviljoen is donderdag 9 april geopend door burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam en Aaf Brandt Corstius. Dat meldt OLVG. 

Met 3000 bevallingen per jaar is het Anna Paviljoen een van de grootste centra van het land. Moeder, kind én partner verblijven in het moeder- en kindcentrum samen in een eigen moderne zorgsuite, die volledig is afgestemd op de behoeften van het jonge gezin. Om dit te realiseren zijn de kraamafdeling, neonatologieafdeling en verloskamers volledig geïntegreerd. Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was dat moeder en kind gedurende het gehele zorgproces bij elkaar kunnen blijven, ook als complexe medische zorg nodig is.

“Door het gezin bij elkaar te houden, bevorder je de prille hechting tussen ouders en kind”, zegt Kinderarts-neonatoloog Anne van Kempen. “Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en het op gang komen van de borstvoeding. Doordat ouders de hele dag bij hun kind zijn, zijn ze bovendien direct betrokken bij de verzorging en leren zij hun baby razendsnel kennen. Hun informatie is heel waardevol. Arts en verpleegkundige doen daarom samen met de ouders visite op de suite. Dit is uniek in Nederland.”

© Nationale Zorggids