Zeeuws restaurant weigert na 17.30 uur ouders met baby’s en peuters

Ouders met baby’s of peuters die na 17.30 uur een hapje willen eten bij Mossels & Meer in Oostkapelle, worden daar geweigerd. Het restaurant neemt dit drastische besluit omdat kinderen rond bedtijd moeilijk in bedwang te houden en zijn voor gevaarlijke situaties zorgden. Dit meldt Hart van Nederland. 

Sinds de invoering van de maatregel in 2023, is het een stuk rustiger in het restaurant en zijn mensen en personeel er meer ontspannen. Volgens eigenaren Jac en Mariska hebben veel horecaeigenaren te maken met de vraag hoe om te gaan met huilende baby’s en zeurende peuters. Zij hebben besloten dat ouders met jonge kinderen tot 17.30 uur zo lang mogen blijven als ze willen, maar ouders die erna binnen komen lopen met hun kroost zijn er niet meer welkom.

Evenveel kritiek als lof

De maatregel is niet onverdeeld enthousiast ontvangen. Vooral online hebben mensen kritiek op het restaurant, maar volgens Jac komt dit van mensen die nog nooit bij Mossels & Meer zijn geweest. Gasten blijven echter langer in het restaurant in Oostkapelle en geven ook meer geld uit. “De stress is verdwenen en er komt een nieuwe doelgroep naar ons toe.”  Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat 48 procent het eens is met de maatregel om kinderen na 17.30 uur niet meer toe te laten in het restaurant, tegenover 46 procent die de maatregel ongepast vindt.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky