Onderzoek naar omvangrijke zedenzaak; slachtoffers zijn erg jonge kinderen

Een 45-jarige man uit Barendrecht is vorige week opgepakt in verband met meerdere verdenkingen van ontucht met erg jonge kinderen. Volgens bronnen is de zaak omvangrijk en zeer ernstig en vond het misbruik bij hem thuis en op andere locaties plaats. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest vrijdag met 14 dagen verlengd. Dit meldt de Telegraaf. 

De man kwam in beeld nadat er aangifte tegen hem was gedaan. Hij meldde zich vervolgens zelf bij het politiebureau. Zedenrechercheurs houden zich momenteel bezig met het onderzoek. Zij hebben een specifieke opleiding gevolgd om slachtoffers en verdachten te verhoren en zijn zich bewust van de impact op slachtoffers. Vanwege hun privacy wordt er daarom geen verdere woordvoering gedaan over deze zaak, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Verschillende leeftijden

Bronnen stellen echter dat de 45-jarige man kinderen van verschillende leeftijden heeft misbruikt en dat het om erg jonge kinderen gaat. Zij zouden bij hem thuis zijn misbruikt of op andere locaties, zoals verenigingen. De politie ziet bereidheid bij de dader om mee te werken aan het onderzoek.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky