Onderzoek naar twee zedenfeiten met jonge kinderen op Ameland

De politie onderzoekt twee zedenincidenten met jonge kinderen die maandag op Ameland in het dorp Nes hebben plaatsgevonden. De politie weet niet of dezelfde verdachte bij allebei de zaken betrokken was en spreekt van "ernstige zedenfeiten".

Op het Westerpad in Nes werd maandagochtend een jong kind geconfronteerd met een schennispleger, ter hoogte van het Kwekerijbos. Hij was alleen en had een fiets bij zich, meldt de politie dinsdagavond.

Getuigen

Later die dag sprak een man van middelbare leeftijd een jong kind aan in de duinen bij de tweede strandopgang vanaf de Strandweg in Nes, achter een camping. Dat kind werd slachtoffer van een zedenmisdrijf. Dit gebeurde rond 19.00 uur. Volgens de politie liep de man mogelijk vlak daarvoor in het bijzijn van twee andere personen. Het is niet duidelijk of ze bij elkaar horen. De politie wil in contact komen met deze mogelijke getuigen.

Voor de kinderen en hun ouders is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie vraagt mensen die mogelijk meer weten of hebben gezien zich te melden.

Door: ANP