Chiropractor geeft verkrachting en aanranding patiëntes toe

Een chiropractor uit Barendrecht heeft tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank toegegeven een patiënte te hebben verkracht en een andere vrouw te hebben aangerand in zijn voormalige praktijk in Rhoon. Ook maakte hij met een verborgen camera foto’s van de slachtoffers. Dit meldt de Telegraaf.

De 64-jarige chiropractor beoefent zijn beroep inmiddels niet meer, maar in januari en februari van dit jaar nog wel. In die tijd verkrachtte hij een vrouw met zijn vingers bij haar naar binnen te dringen, haar te kussen en te betasten. Ook onderging ze perverse handelingen door de man. Zijn aanrandingsslachtoffer werd door de zorgverlener bij haar borsten gegrepen en verrichte daarna meer ontuchtige handelingen. Van beide slachtoffers maakte hij met een verborgen camera naaktbeelden.

Recidivegevaar

P. erkende zijn daden en zei veel spijt te hebben. “Een klootzak ben ik, mijn oprechte excuus. Als ik de pijn kan verlichten, vertel het me. Ik heb heel veel spijt en berouw.” De chiropractor moet vanwege recidivegevaar een persoonlijkheidsonderzoek onde;rgaan, waarna de zaak in november inhoudelijk wordt behandeld.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky