Aangifte tegen pleegouder De Glind vanwege langdurig seksueel misbruik

Een voormalig pleegouder van jeugddorp De Glind zou zeker vier voormalig bewoners langdurig seksueel hebben misbruikt. Drie vrouwen en een man doen aangifte tegen de man, die er nog altijd systeemtherapeut is. Hij sloeg ze, betastte ze en misbruikte en vernederde ze stelselmatig. Destijds was de jongste vijf en de oudste tien jaar oud. Dit meldt Omroep Gelderland.

De eerste melding van seksueel misbruik door W. kwam 25 jaar geleden al binnen door een van de vrouwen die nu weer aangifte doet. Omdat haar pleegvader alle aantijgingen ontkende, volgde geen strafrechtelijke zaak. Nog altijd werkt W. als systeemtherapeut met kinderen. “Ik weet dat hij zelf dochters heeft en dat hij is blijven werken met kwetsbare kinderen. Ik ben bang dat er nog meer slachtoffers zijn”, zegt Susan. Twee anderen die ook een pleegkind van W. waren deden in hun jeugd ook een melding, maar De Glind legde ook deze naast zich neer. 

Misstanden De Glind

Dit is niet de eerste keer dat jeugddorp De Glind in opspraak komt. Meerdere verzorgers zouden kinderen hebben misbruikt. Tientallen voormalig bewoners waren hier slachtoffer van. Jarenlang kon dit achter gesloten deuren blijven, vanwege de heersende afdekcultuur. Pluryn, waar De Glind onder valt, onderzoekt de misstanden van de afgelopen decennia.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky