Het medisch tuchtcollege heeft een Groninger psycholoog voor een tweede maal een berisping moeten geven. De psycholoog schreef een brief aan een mediator over een patiënte die werd mishandeld door haar ex-man. In deze brief noemde hij zijn patiënte verward en haar ex-man een dader. Iets wat hij volgens het medisch tuchtcollege niet had mogen doen. In de beroepscode staat namelijk dat behandelaars niet zomaar met verklaringen over hun patiënt mogen komen, tenzij het een behandeldoel dient. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
De psycholoog schreef een brief aan de mediator omdat hij vond dat zijn patiënt nog niet klaar was voor mediation met haar ex. Het tuchtcollege oordeelt dat dat de psycholoog in de brief aan de mediator geen informatie had mogen verstrekken over de behandeling van zijn cliënt. En omdat hij niet één-op-één met de ex-man heeft gesproken, had hij ook hierover geen oordeel mogen vellen.
De psycholoog is echter van mening dat zijn brief wel een behandeldoel diende en gaat daarom in hoger beroep. Hij wilde met de brief namelijk voorkomen dat de posttraumatische stressstoornis van zijn patiënte een nog ergere vorm zou aannemen.
Door: Redactie Nationale Zorggids
Wat deze psycholoog doet doen de wijkteams en de oggz dagelijks ze diagnostiseren en stigmatiseren zonder persoonlijk contact stellen een dossier op en vertellen het door in de wijken en zij mogen gewoon hun werk blijven doorzetten terwijl hun fouten mede hierdoor tot gezichtsverlies,pesterijen en zelfmoord leiden omdat ze maar wat roepen in het wildeweg.