Narcistische huisarts mishandelde partner langdurig: taak- en celstraf geëist

Een 39-jarige huisarts heeft een voorwaardelijke celstraf en taakstraf van 120 uur tegen zich horen eisen. De man zou zijn vrouw in Naarden langdurig hebben mishandeld, bedreigd, vernederd en geïntimideerd. Zij is inmiddels gediagnosticeerd met een posttraumatische stressstoornis, net als hun twee jonge kinderen die het geweld thuis hebben gezien. Dit meldt Skipr. 

Huisarts Jim de V. mishandelde zijn vrouw psychisch en lichamelijk terwijl zij in scheiding lagen. Hij schopte, sloeg, kneep en beet haar en zou haar daarnaast hebben vernederd, geïntimideerd en bedreigd. Dit gebeurde enkele jaren geleden in Naarden. Zijn ex-partner deed geen aangifte tegen hem, maar zijn eigen moeder wel vanwege grote zorgen over zijn narcistische en psychopathische gedrag.

Confronterend filmpje

Tijdens de behandeling van de rechtszaak vorige week liet het Openbaar Ministerie een door De V. gemaakt filmpje zien, waarin zijn ex-vrouw huilt en hij haar een klap geeft in haar gezicht. Inmiddels is door deskundigen inderdaad een narcistische persoonlijkheidsstoornis vastgesteld, waarvoor hij wordt behandeld. Als het aan justitie ligt,  zet hij deze behandeling voort tijdens zijn geëiste proeftijd van drie jaar.

Waarnemend huisarts

De V. werkt nog steeds in de huisartsensector. Hij is waarnemend huisarts bij diverse praktijken in Den Haag, waar hij naartoe is verhuisd na het mishandelen van zijn vrouw. Maar als het aan het OM ligt, komt daar een einde aan. De arts zou zijn eed hebben geschonden en patiënten moeten kunnen vertrouwen op een integere zorgverlener.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky