Normal_logo_laurens

Stichting Laurens in Rotterdam staat niet meer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Laurens is voortvarend met de gevraagde verbetermaatregelen aan de slag gegaan. Wel blijft de inspectie de ontwikkelingen bij Laurens intensief volgen. Dat meldt IGZ.

De inspectie houdt in de gaten of Laurens de verbetermaatregelen goed weet vast te houden. Het verscherpt toezicht ging over de verpleeghuizen en thuiszorg van Stichting Laurens. 

De inspectie stelde het verscherpt toezicht in op 27 juli 2016. De IGZ zag problemen op een aantal thema’s. Het ging bijvoorbeeld om medicatieveiligheid, het melden van calamiteiten en onvolledige cliëntdossiers. Er werd niet genoeg geleerd van incidenten en calamiteiten. Deze gebeurtenissen werden niet goed geanalyseerd. Daardoor werden niet de juiste verbetermaatregelen geformuleerd. En de verbetermaatregelen die er wel kwamen, werden niet altijd uitgevoerd. Daarnaast werden deze maatregelen niet altijd doorgevoerd bij andere locaties.

De IGZ maakte zich ook zorgen over de personeelsbezetting in combinatie met alle taken die medewerkers moeten uitvoeren. Medewerkers kunnen hierdoor onvoldoende de zorg en ondersteuning geven die de cliënt nodig heeft.

Door: Redactie Nationale Zorggids