Thuisbezorgmaaltijden voor ouderen bevatten soms te veel bacteriën. Ouderen zijn door hun zwakke gezondheid al vatbaarder voor ziekte, zo’n bezorgmaaltijd kan het proces bevorderen, zo blijkt uit onderzoek van Nutrilab in opdracht van Omroep Max. Dat meldt NU.nl.
Aanbieders Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers aan Tafel, Maaltijdservice en Vers voor Thuis zijn door Nutrilab onder de loep genomen. Het onderzoeksbureau keek bij iedere aanbieder naar één Hollandse maaltijd en één vegetarische maaltijd. Tijdens het onderzoek werden de voedingswaarden in de maaltijd, de veilig en de hygiënenormen voor de horeca bekeken.
Een eerste conclusie is dat vier van de veertien maaltijden te veel bacteriën bevatten en onvoldoende voedingsstoffen. In de vegetarische maaltijden werd vooral te weinig eiwit aangetroffen. Slechts één op de zeven maaltijden die door Nutrilab is getest bevat 150 gram groenten, zoals aanbevolen door het Voedingscentrum.
Vanavond om 19.20 op NPO2 worden de verdere resultaten bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Meldpunt.
Door: Redactie Nationale Zorggids