Liet moeder haar baby en peuter bleek drinken? Rechter wil onderzoek

De rechter wil dat er aanvullend onderzoek plaatsvindt om te achterhalen of de inhoud van flesjes en drinkbekers van een overleden baby en haar 2-jarige zusje bleek of chloor bevatten. Hun 28-jarige moeder wordt ervan verdacht haar baby door verwurging om het leven te hebben gebracht. In een eerste verklaring ter plekke beweerde ze bleek of chloor in het drinken van haar kinderen te hebben gedaan, maar hier is nog geen bewijs voor gevonden. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Begin dit jaar is de baby in Almere door geweld om het leven gekomen en belandde haar 2-jarige zusje met verwondingen in het ziekenhuis. De 28-jarige moeder belde zelf met 112 en zei dat haar kinderen chloor of bleek hadden gedronken. Eenmaal ter plekke zei ze dat haar kinderen moesten sterven.

Antidepressiva en antipsychotica

Hoewel er tot nu toe geen bewijs is gevonden dat de baby en peuter chloor of bleek hebben binnengekregen, is dat volgens de rechter nog altijd niet uit te sluiten. Het is echter niet de doodsoorzaak van de baby. Tijdens een eerste zitting in juli zegt de vrouw op de bewuste avond mentaal niet in orde te zijn geweest. Na de geboorte van haar oudste dochter zou ze een zelfmoordpoging hebben gedaan. Ze zit nu aan de antipsychotica, antidepressiva en slaapmiddelen en kan niet meer zonder.

Aanvullend onderzoek

Inmiddels ontkent ze dat haar kinderen chloor of bleek hebben binnengekregen, maar zou ze dit zelf hebben gedronken. Onderzoek laat echter alleen alcohol in haar bloed zien. De rechtbank wil dat er aanvullend onderzoek plaatsvindt naar eventuele schadelijke vloeistoffen in de lichamen van de meisjes. “Mocht er iets worden aangetoond in het lichaam van de jongste dochter, dan zou dat mogelijk ook iets kunnen zeggen over wat er al dan niet is gebeurd met de oudste dochter”, aldus de rechtbank. De vrouw zocht eerder op haar telefoon naar verschillende manieren om iemand te vergiftigen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky