Vlaardingse pleegouders zeggen dat 10-jarig meisje zelf van de trap sprong

De twee pleegouders uit Vlaardingen die worden verdacht van een poging tot doodslag op een 10-jarig pleegmeisje, ontkennen dat ze haar van de trap hebben geduwd. De verdachten stellen dat het meisje zelf van de trap is gesprongen en daarbij gewond is geraakt. Dit lieten hun advocaten donderdag weten in de rechtbank in Rotterdam.

Volgens de advocaten van Daisy W. en Johnny van den B., beiden 37 jaar, ontbreekt het bewijs voor de poging tot doodslag, de zwaarste aanklacht op de tenlastelegging. De raadsvrouw van pleegvader Van den B. zei dat het meisje in de weken voorafgaand aan haar ziekenhuisopname "erg bezig was om zichzelf te verwonden" en dat ze bewust van de trap zou zijn gesprongen.

Pleegdochter zou zichzelf dingen aandoen

De officier van justitie zei: "De pleegouders hebben verteld aan derden dat het pleegmeisje zichzelf dingen zou aandoen. Niemand anders dan John en Daisy hebben het hierover. De andere kinderen in huis hebben hier zelf ook niets van meegekregen. Wat ze erover zeggen is wat John en Daisy ze erover hebben gezegd".

Door: ANP