Zilveren Kruis-verzekerden tijdelijk geweigerd bij GGZ NHN: ‘Geen budget meer’

Zilveren Kruis-verzekerden die tussen 15 oktober en 31 december 2024 geestelijke gezondheidszorg zoeken bij GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN), komen voor een vervelende verrassing te staan: er is tijdelijk een aanmeldstop voor nieuwe cliënten van Zilveren Kruis, inclusief dochtermaatschappijen zoals FBTO, Interpolis, De Friesland, en De christelijke zorgverzekeraar. Dit meldt GGZ NHN.

De reden voor deze beslissing? Het contract tussen GGZ NHN en Zilveren Kruis zit al aan zijn financiële limiet, waardoor nieuwe behandelingen simpelweg niet meer vergoed kunnen worden. Dit betekent dat GGZ NHN geen nieuwe verzekerden van Zilveren Kruis kan aannemen voor behandeling tot het nieuwe jaar begint.

Cliënten in behandeling blijven gewoon zorg krijgen

Voor de mensen die al in behandeling zijn bij GGZ NHN verandert er gelukkig niets. Lopende behandelingen gaan gewoon door en ook crisiszorg blijft zoals normaal beschikbaar. Deze aanmeldstop raakt alleen de nieuwe cliënten die zich tijdens deze maanden aanmelden.

Zilveren Kruis bemiddelt

Zilveren Kruis-verzekerden die in deze periode ggz  nodig hebben, worden niet helemaal aan hun lot overgelaten. Zilveren Kruis biedt zorgbemiddeling aan om alternatieve zorgverleners te vinden, zodat mensen toch de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky