Het Rotterdamse gezin van de baby die vorige week na mishandeling is overleden, was wel degelijk bekend bij hulpinstanties. Het gezin kreeg hulp van Bureau Frontlijn, een organisatie van de gemeente Rotterdam waar derde- en vierdejaarsstudenten van zorgopleidingen worden ingezet. Dat meldt de NOS.
Een jongetje van tien maanden oud overleed dinsdagavond in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam aan de gevolgen van mishandeling. De vriend van de moeder, niet de vader van de baby, is door het Openbaar Ministerie aangehouden.
Volgens de gemeente Rotterdam was het wijkteam, met daarin jeugdzorgprofessionals, niet op de hoogte van de problemen in het gezin. Bronnen van de NOS melden echter dat het gezin al langer werd begeleid door studenten van Bureau Frontlijn. Hoe dat kan, wordt nu onderzocht door de gemeente Rotterdam. De gemeente kijkt bij het onderzoek naar het hulpverleningsverleden van het gezin en de inzet van de zorgverlening. 'Dit is een verschrikkelijk verhaal, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. We willen weten welke hulpverleners er naast Bureau Frontlijn van de problemen van dit gezin afwisten', zegt wethouder Jeugdzorg De Jonge.
Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Een van de doelen van het nieuwe zorgstelsel is dat de zorg dicht bij de mensen wordt georganiseerd en dat er beter wordt samengewerkt tussen hulpverleners.
© Nationale Zorggids
Klopt geen moer van. Getennis. Geen gezag -zorg- meer geven aan mensen die niet in staat kunnen worden geacht tot opvoeden. Punt. Voorlopig geven ze nog bij bosjes zelfs gezag aan zelfs borderliners, vroeger hyst. psychopatie geheten o.a. Wanneer wakker Familierechters en 2eKamer? En heer Dullaert?