Binnenkort 84 extra plekken in jeugdgevangenissen

Staatssecretaris Ingrid Coenradie van Justitie laat weten dat minder minderjarige criminelen hun gevangenistijd in een reguliere gevangenis hoeven uit te zitten. In de jeugdgevangenissen (JJI) komen er binnenkort 84 plekken bij. Dit meldt de Telegraaf. 

In Veenhuizen is er een nieuwe jeugdgevangenis: De Haven. Daar opent in september de eerste afdeling haar deuren, wat per 1 oktober voor twintig extra plekken voor jeugddelinquenten zorgt. Binnenkort opent in Den Hey-Acker in Breda een afdeling opnieuw, wat tien extra plekken vrijspeelt. Zodra er in Veenhuizen genoeg personeel is, zijn daar 44 extra plekken voor minderjarige criminelen. Op andere plekken in het land zijn ze ook naarstig op zoek naar extra personeel, waardoor er ook daar nog eens tien plekken bij komen.

Optimistisch 

De staatssecretaris is optimistisch over de werving van nieuw personeel, maar ziet helaas ook nog altijd hoge uitstroom onder personeel in de jeugddetentie. Desondanks verwacht ze vanaf begin volgend jaar minder jongeren in reguliere gevangenissen. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky