De psycholance van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) Ambulancezorg zal over twee weken gaan rijden in Drenthe. Het voertuig is speciaal uitgerust om verwarde mensen te vervoeren, die voorheen vaak naar het politiebureau werden gebracht. Meerdere partijen uit de geestelijke gezondheidszorg (ggz) werkten samen om de psycholance op te zetten. Dit meldt Skipr.
De psycholance wordt ingezet wanneer er een melding binnenkomt over een persoon die verward gedrag vertoond. In het voertuig werken een ggz-verpleegkundige en een ambulancechauffeur samen om de persoon zo goed mogelijk te helpen. Ter plekke kan de verpleegkundige al een triage uitvoeren, waarna besloten kan worden welke vervolgstappen nodig zijn. In meerdere provincies worden psycholances ingezet om verwarde personen van zorg te voorzien.
Bij de totstandkoming van de psycholance van het UMCG is samengewerkt met verschillende ggz-partners. Zo zijn UMCG Ambulancezorg, GGZ Drenthe, gemeente Assen, de GGD, verslavingszorg, politie en de Meldkamer betrokken bij het project. Vanaf 14 augustus zal de psycholance ook daadwerkelijk de weg op gaan.
Door: Redactie Nationale Zorggids
Iiedereen is in hun ogen verward dus het wordt druk in die psycholance je kunt zomaar opgepakt worden als je dronken bent of xtc hebt geslikt je krijgt dan meteen een diagnose en aanpak plan aangeplakt weer een nieuwe grootverdienste voor de ggz.Ze bedenken steeds weer wat anders.De ggz schatjes.