VGZ en Zilveren Kruis keuren IZA-plan voor regioplatform Noord-Holland goed

VGZ en Zilveren Kruis stellen tot en met 2025 7,4 miljoen euro beschikbaar aan het Regioplatform Noord-Holland, dat een omslag wil maken voor de zorg die morgen nodig is. Regioplatform Noord-Holland is een samenwerkingsverband van ziekenhuizen, huisartsen en de vvt (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg). Het bedrag dat de zorgverzekeraars beschikbaar stellen komt uit de transformatiegelden van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Dit meldt VGZ. 

De IZA-gelden kan het Regioplatform Noord-Holland gebruiken om verder te gaan met de ontwikkeling en uitvoering van ideeën en plannen die de zorg in Noord-Holland en Zaanstreek Waterland toekomstbestendig moeten maken, samen met cliënten en patiënten. “We werken constructief aan het toegankelijk houden van de zorg: met passende zorg en meer regie bij de patiënt, regionale samenwerking en dat wat echt noodzakelijk is: een andere inrichting van de zorg. Door te doen wat we altijd deden, houden we wat er was. Dat volstaat niet. Het moet fundamenteel anders.”

Doorstroom tussen zorgaanbieders verbeteren

Regioplatform kan nu versneld aan de slag met meer mogelijkheden voor digitale zorg en thuismonitoring, het verbeteren van de doorstroom tussen zorgaanbieders en het doelgericht delen van patiëntinformatie. VGZ en Zilveren Kruis zijn enthousiast over het samenwerkingsverband dat een ambitieuze stip op de horizon heeft neergezet om de zorg structureel aan te passen op de vraag van de toekomst.

Regioplatform Noord-Holland

Binnen Regioplatform werken Dijklander Ziekenhuis, Zaans Medisch Centrum, Noordwest Ziekenhuisgroep, Evean Espria, Magentazorg, De Zorgcirkel, Woonzorggroep Samen, HONK, Huisartsenorganisatie West-Friesland en Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland samen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky