Urker praktijk vangt 2.000 patiënten zonder vaste huisarts op

Sinds 2022 zaten ongeveer 2.000 inwoners van de Noordoostpolder bij de online huisartsenpraktijk Arene, omdat hun huisarts Jaap Nielen uit Emmeloord er na een beroerte mee was gestopt. Inmiddels is in Urk een huisarts bereid gevonden om alle patiënten over te nemen. Zij kunnen vanaf 1 oktober 2024 op afspraak komen bij praktijk Grote Fok. Dit meldt Omroep Flevoland.

Patiënten konden de afgelopen jaren bij Arene terecht voor online consulten. Eens per week was er de mogelijkheid voor een fysieke afspraak. Inmiddels is er voor de 2.000 patiënten een structurele oplossing gevonden in de vorm van Huisartsenpraktijk Grote Fok op Urk. De praktijk verhuist in het voorjaar van 2025 naar een nieuw gezondheidscentrum waar nog meer ruimte is voor het uitgebreide patiëntenbestand.

Reisafstand mogelijk problematisch

Niet iedere patiënt uit de Noordoostpolder heeft de mogelijkheden om naar Urk te komen. Daarover maakt de huisartsengroep in Emmeloord zich enigszins zorgen. Mochten daar inderdaad problemen mee ontstaan, dan kan de nieuwe praktijk besluiten om een praktijkruimte in Emmeloord te gebruiken voor consulten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky