Actief Zorg wordt onderdeel van JHB Group om zorg toegankelijk te houden

Actief Zorg, een grote thuiszorgaanbieder actief in 160 Nederlandse gemeenten, sluit zich aan bij de JHB Group. Met deze stap wil Actief Zorg haar langetermijnvisie versterken om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Voor de cliënten en medewerkers van Actief Zorg verandert er weinig: de dagelijkse bedrijfsvoering en het bestuur blijven zoals ze zijn. Dit meldt Actief Zorg.

JHB Group richt zich met slimme oplossingen op diverse sectoren zoals de woningmarkt, energie, voeding en zorg. Actief Zorg voegt zich nu bij deze groep met als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden en zorg. De visie van JHB Group is om meer verbinding en evenwicht te creëren in de samenleving, waarbij basisbehoeften zoals zorg op een nieuwe manier worden georganiseerd.

Noodzaak tot zorgverandering

De integratie van Actief Zorg komt op een cruciaal moment voor de zorgsector. De noodzaak voor verandering werd al onderstreept in het Integraal Zorgakkoord (IZA) van 2022, dat is opgesteld om de zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden. De uitdagingen waar de maatschappij voor staat, zoals de energietransitie en woningnood, vragen om sectoroverstijgende samenwerking. Door samen te innoveren, hopen de bedrijven binnen JHB Group de zorg beter in te richten en bij te dragen aan een leefbare samenleving.

Autonome koers na goedkeuring

De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Na goedkeuring blijft Actief Zorg zelfstandig opereren binnen de JHB Group, waarbij de huidige koers en bestuurders ongewijzigd blijven.

Door: Nationale Zorggids