Laptop zorg

DEN HAAG - Zorgaanbieders moeten wettelijk kwaliteitsinformatie beschikbaar stellen aan cliënten. Vanaf 2013 moeten de zorgsectoren zelf een data-infrastructuur voor gegevensverzameling opzetten. Omdat niet alle zorgsectoren volgend jaar al de beschikking hebben over een eigen data-infrastructuur, is voor sectoren zoals de kraamzorg een tijdelijk aanleverloket ingericht. Dit meldt de website van Zichtbare Zorg.

Normaal verloopt de kwaliteitsmeting voor kraamzorg via de portal van Zichtbare Zorg. Zichtbarezorg.nl, een initiatief van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, geeft een overzicht van de kwaliteitsinitiatieven van de verschillende zorgsectoren.

Omdat Zichtbare Zorg per 1 januari 2013 opgaat in het Kwaliteitsinstituut voor de zorg, zal een groot deel van de werkzaamheden aan dit initiatief stoppen. Dit betekent onder andere dat voor de kraamzorg de kwaliteitsmeting over 2012 niet meer via de portal van Zichtbare Zorg (ZiZo) zal verlopen, maar via de webapplicatie DigiMV van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten