Veel mensen liggen wakker omdat ze zich zorgen maken over werk, geld en de economie. Toch ondernemen ze weinig om hun nachtrust te verbeteren. Dat blijkt uit een grootschalige enquête die elektronicaconcern Philips hield in het kader van de Nationale Dag van de Slaap. Dit meldt gezondheidsnet.nl.
Philips hield een enquête onder bijna 8000 mensen in tien landen over trends en gewoonten op het gebied van slaap. Uit de enquête blijkt dat geld en de economie de voornaamste oorzaken zijn van een slechte nachtrust. Van de ondervraagden slaapt slechts 17 procent de hele nacht door en 22 procent wordt per week vijf tot zeven keer vroeger wakker dan gewenst. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat hun nachtrust niet optimaal is, maar ze doen niets om daar verandering in te brengen.
Nederlanders zijn van de tien deelnemende landen het meest relaxt over werk. 51 procent van de Nederlanders slaapt met zijn smartphone binnen handbereik, maar slechts 10 procent zegt dat technologie de nachtrust verstoort. In Zuid-Korea, Brazilië en China liggen mensen veel vaker wakker van werkstress dan in Nederland. Zorgen over economische en financiële problemen spelen het sterkst in Brazilië, Duitsland en de VS. In Japan en Nederland het minst.
© Nationale Zorggids