Hij had al een schuld van 150.000 euro, maar daar is de afgelopen maanden nog eens 224.000 euro aan schuld bij gekomen. De gokkende directeur van zijn inmiddels failliete thuiszorgorganisatie DKB Thuiszorg raakt hiermee alleen maar dieper in de financiële problemen. De rechtbank oordeelde eerder al dat het bankroet hem persoonlijk te verwijten is. Dit meldt RTV Oost.
De zorgdirecteur had al een schuld van 95.000 euro bij de fiscus, maar hier is nog eens 40.000 euro bij gekomen. Er zijn ook twee nieuwe schuldeisers die in samen ruim 40.000 euro eisen. Hierdoor staat de totale vordering bij overige schuldeisers op 88.000 euro.
75.000 euro van rekening gehaald en vergokt
In 2016 richtte de directeur zijn zorginstelling op. Hij had met name Armeense cliënten. Het ging een aantal jaren heel goed met DKB Thuiszorg, tot de coronacrisis. Deze en zijn problemen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, brachten de organisatie in een neerwaartse spiraal. Maar het ergste was nog dat de directeur zélf 75.000 euro van de bankrekening van het zorgbedrijf had gehaald. Dit bedrag had hij tot de laatste cent vergokt, biechtte hij later op.
Transactie vanuit de cel
Ook boekte hij 600.000 euro aan dividend over aan Louisa, de overkoepelden holding die ook in financieel zwaar weer verkeerde. Deze transactie vond plaats op een opvallend moment: de directeur zat al achter de tralies. De curator maakte deze transactie ongedaan.
Vlak voor het faillissement van DKB Thuiszorg, deed de man zijn ex een Nissan cadeau. Deze bleek al te zijn doorverkocht toen de curator langskwam om deze te verhalen. Met de verkoop van de woning van de zorgdirecteur moeten nu zijn schulden worden afgelost.
Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky