Logo_titel_symposium_web_v2

Aanstaande dinsdag 7 maart wordt in Groningen het bijzondere symposium ‘Komt een kind bij de dokter’ georganiseerd door zorgcoöperatie Coöperatie Dichtbij. Een symposium over de nieuwste ontwikkelingen binnen de (palliatieve) kindzorg en begeleiding mét een focus op ziekenhuisverplaatste zorg. 

Sprekers zijn onder andere Jan Peter Rake (kinderarts in het Martini Ziekenhuis en werkzaam bij KinderThuisZorg), Eva Schmidt-Cnossen (projectmanager Stichting Kind en Ziekenhuis en oprichter van Laat Ons Ouders Zijn) en Maria Derksen & Peta de Niet (rouwdeskundige & ervaringsdeskundige). Het symposium is bedoeld voor alle hulp- en zorgverleners die betrokken zijn in de zorg/begeleiding van chronisch en ernstig zieke kinderen. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.scholingdichtbij.nl.

Vervolgsymposium
‘Komt een kind bij de dokter’ is het vervolg van het symposium ‘Als een kind niet meer beter wordt’ dat 1 september jongstleden plaatsvond. Onderwerpen die op dit symposium zijn aangedragen – waaronder vernieuwingen in de ziekenhuisverplaatste zorg, ouderparticipatie in het zorgproces en aandacht voor mantelzorgers/familieleden tijdens ziekte en rouw – vormen nu de basis voor ‘Komt een kind bij de dokter’. 

Perspectief van de ouder(s)
Het symposium belicht naast het perspectief van de zorgprofessional ook het perspectief van de ouder(s) van een ziek kind. Daarvoor is onder andere ervaringsdeskundige Peta de Niet aangetrokken als spreker. Peta is de pleegmoeder van Michelle die als baby bij haar en haar gezin is komen wonen. Na een ziekteproces van ruim 10 maanden is Michelle op 16-jarige leeftijd overleden. Het laatste jaar van haar leven heeft ze grotendeels in het ziekenhuis doorgebracht. Peta’s verhaal op het symposium gaat over haar ervaringen met de (ziekenhuis-)zorg in deze periode en het sleutelwoord daarbij: communicatie.

Georganiseerd door Coöperatie Dichtbij 
Thuis sterven tot een keuze maken. Met deze wens zijn vijf zelfstandige zorgverleners in 2011 de zorgcoöperatie Coöperatie Dichtbij begonnen. Inmiddels is de coöperatie uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die onder de noemer Thuiszorg Dichtbij palliatieve zorg biedt en onder de noemer Scholing Dichtbij (bij-)scholing aan zorgverleners. Er zijn ruim 150 zelfstandige zorgverleners, allen deskundig en ervaren in de palliatieve thuiszorg, aangesloten bij de coöperatie. Zij werken in kleine, zelfsturende teams voor cliënten die niet meer beter kunnen worden. Voor de palliatieve kindzorg heeft Dichtbij een specialistisch Kindteam opgericht, bestaande uit hooggekwalificeerde verpleegkundigen die de juiste (hoog-complexe) zorg aan kinderen kunnen bieden, en wanneer dat nodig en gewenst is vanuit de zorgcaravan.

Meer informatie
Het symposium vindt op 7 maart plaats van 09:30 – 16:30 uur in The Big Building in Groningen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.scholingdichtbij.nl of te bestellen via info@scholingdichtbij.nl. Voor het symposium wordt accreditatie aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V.

(Dit is een advertorial van Coöperatie Dichtbij)