Aanstaande woensdag, 22 november is het weer zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Omdat het belangrijk is om jouw stem te laten horen in de verkiezingen, hebben wij elke week de stand- en agendapunten over de zorgsector van de diverse politieke partijen voor jou op een rijtje gezet. Heb je die gemist of wil je je graag nog verder inlezen over de zorgplannen van de politiek? Lees dan snel verder!
Verkiezingsprogramma kraamzorg en geboortezorg
In de agendapunten voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 is er dit jaar aandacht voor de stijgende zorgkosten, maar ook specifiek voor de zorg aan zwangeren en baby’s. Benieuwd wat de politieke partijen op hun verkiezingsprogramma kraamzorg en geboortezorg hebben staan? Je vindt het gehele kraam- en geboortezorg programma hier.
Verkiezingsprogramma jeugdzorg
Ook voor de jeugdzorg hebben de politieke partijen hun agendapunten bekendgemaakt. Van de voortzetting van de Hervormingsagenda Jeugd tot het kritisch benaderen van therapieën die kinderen autistisch gedrag proberen af te leren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van punten die naar voren komen in de agenda’s van politieke partijen. Het volledige verkiezingsprogramma jeugdzorg hebben we voor je op een rijtje gezet.
Verkiezingsprogramma ouderenzorg
Dat de ouderenzorg al geruime tijd onder zware druk staat, is voor velen niet onbekend. Zo zijn er nog steeds grote personeelstekorten in de thuis- en verplegingszorg en zijn er problemen met plekken in de verpleeghuizen. Wat beloven de politieke partijen deze Tweede Kamerverkiezing om hier verandering in te brengen? Je vindt het verkiezingsprogramma ouderenzorg van alle partijen via de link.
Verkiezingsprogramma gehandicaptenzorg
Ook binnen de gehandicaptenzorg zijn personeelstekorten een knelpunt. Zo komt het met regelmaat voor dat mensen met een beperking niet de zorg krijgen die zij nodig hebben of zelfs niet in een instelling terecht kunnen. Maar, ook op het gebied van toegankelijkheid valt er in Nederland nog veel winst te behalen. Wat de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma gehandicaptenzorg hebben staan, vind je overzichtelijk uitgewerkt op onze gids.
Verkiezingsprogramma ggz
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) kampt al jaren met lange wachtlijsten, tekorten aan personeel en mede daardoor een toename aan complexe problematiek. Welke veranderingen zijn volgens de politieke partijen nodig op het gebied van ggz, psychische aandoeningen en forensische zorg? Lees het in het verkiezingsprogramma ggz.
Verkiezingsprogramma ziekenhuiszorg
Hoe willen politieke partijen de autonomie van patiënt en zorgverlener vergroten? Is het van belang om medicijnen te testen op mannen en vrouwen en de verschillende bijwerkingen te monitoren? Dit zijn vragen die politieke partijen aanhalen en behandelen in hun agenda voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Het volledige verkiezingsprogramma ziekenhuiszorg van alle partijen vind je op de gelinkte pagina.
Verkiezingsprogramma zorgpersoneel
De tekorten in de zorg zijn het grootste probleem in alle bovengenoemde zorgsectoren. Maar, wat beloven politieke partijen dan specifiek voor het zorgpersoneel? Het gehele verkiezingsprogramma zorgpersoneel hebben we uitgewerkt.
Verkiezingsprogramma zorgverzekering
De zorgpremies zijn sinds 12 november 2023 bekend. Maar wat willen partijen hier eigenlijk in de toekomst mee? Wat gebeurt er met het eigen risico? En is de rol van de zorgverzekeraars volgens hen houdbaar? Lees er van alles over in het verkiezingsprogramma zorgverzekering.
Wat gebeurt er met jouw zorgpremie in 2024?
Na de Tweede Kamerverkiezingen heb je waarschijnlijk ook meer tijd om na te denken over jouw zorgverzekering en of je wellicht dit jaar overstapt naar een andere zorgverzekeraar of polis. Wij hebben alle informatie voor jou verzameld en uitgewerkt in een handig overzicht, zodat je alle belangrijke info op één plek hebt. Ook benieuwd wat jouw zorgpremie in 2024 wordt? Je leest wat je gaat betalen voor de basisverzekering via de link.