Normal_ambulance__sirene__hulp

De bellende en sms’ende ambulancechauffeur die in beroep ging tegen zijn ontslag, is terecht ontslagen. Dit oordeelde de rechter gisteren. Bijna twee jaar geleden reed de man met een zieke patiënt naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht (nu Maastricht UMC+), terwijl hij druk belde en sms’te met zijn telefoon in zijn handen. Doordat de man net voor zijn prepensioen is ontslagen, loopt hij een groot deel van zijn inkomen mis. Dat meldt RTL Nieuws.

GGD Zuid-Limburg ontving na de rit een klacht van de vrouw van de patiënt die ook in de ambulance zat. Door zijn telefoongedrag bracht hij hen in gevaar door bijna tegen een vangrail op te rijden. Respectloos, vond zij.

Op basis van deze melding ging de GGD over tot ontslag. Hij was op dat moment 57 jaar en kon bijna met prepensioen, maar een deel van dat inkomen krijgt hij daardoor niet meer. De voormalig chauffeur was het niet eens met het ontslag en wilde daarom zijn gelijk halen bij de Commissie voor bezwaarschriften. Hoewel deze van mening was dat ontslag een te zware straf was, deed de GGD niets met dit oordeel. De ambulancechauffeur stapte daarom naar de rechter. Echter staat deze aan de kant van zijn voormalig werkgever.

“De ambulancedienst is op deze manier in een zeer slecht daglicht gesteld, en het vertrouwen dat patiënten in de GGD stellen is ernstig geschonden”, zo oordeelt de rechter. De advocaat van de man laat weten in hoger beroep te gaan bij de Centrale Raad van Beroep.

Door: Redactie Nationale Zorggids