Normal_3021

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft een laatste zet gedaan om het eens te worden met de vakbonden over een loonsverhoging voor 65.000 leden die werkzaam zijn in de UMC's, zo meldt Mednet vandaag.

Op 1 augustus van dit jaar moet er structureel een loonsverhoging van 1 procent worden ingewilligd. En op 1 augustus van het volgend jaar zou dat 1,6 procent moeten worden. Daar bovenop moet eenmalig een uitkering van een kwart procent uitbetaald worden.

Deze nieuwe "Cao UMC" heeft een duur van twee jaar en één maand en gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2011. Volgens de NFU hebben de medewerkers hier recht op omdat zij zich inzetten voor kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs terwijl ook rekening gehouden wordt met de financieel economische toestand waarin de UMC's zich bevinden.

De vakbonden zullen hun achterban hierover inlichten. Morgen zal de Landelijke Adviescommissie UMC (LAC UMC) van Abvakabo FNV zich beraden op het voorstel van de NFU. Middels een stemming bepaalt de vakbond wat zijn officiële reactie is dat 17 juni aan de UMC's wordt gegeven. Die dag zullen de officiële standpunten van de andere bonden ook bekend gemaakt worden.

© Nationale Zorggids