Normal_2950

Een groep mensen die zich het lot van hulpverleners aantrekt, lanceert op 17 mei een website hulpvoorhulpverleners.nl. Iedereen kan daar zijn schouderklop plaatsen voor hulpverlenend Nederland.

De band Helder heeft een song 'Stiller dan ooit' geschreven, opgedragen aan reddingswerkers. Lancering: 17 mei Het Plein Den Haag van 13.00-14.00 uur.

Want
Hulpverleners hebben geen rugdekking in hun werk en worden te vaak aangevallen; maar liefst 71% van de politiemensen, ziekenhuispersoneel en conducteurs heeft te maken met agressie. 1 op de 5 agenten kampt met psychische problemen. "Het goede nieuws is, dat blijkt uit onderzoek de impact van nare incidenten kleiner is wanneer er rugdekking is vanuit de organisatie en samenleving", aldus de initiatiefnemers.

"We kunnen meer betekenen voor onze hulpverleners dan we denken, door massaal achter hen te staan! Gelukkig staan we daarin niet alleen; er zijn al toezeggingen van fractievoorzitters, kamerleden en bewindslieden, waaronder Alexander Pechtold, Magda Berndsen en Jeanine Hennis-Plasschaert. Verder is er een steunbetuiging van Annemarie Joritsma burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ook verschillende artiesten geven een schouderklop."