Normal_2631

Ze is bekend: de 25ste winnares van de enige echte Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Karin van Peursen heet ze en ze werkt bij de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Gisteren nam ze op het podium van de St. Olofskapel in Amsterdam de felicitaties in ontvangst van Manpower directeur Frits Scholte en werd ze live toegezongen door Xander de Buisonjé met de speciaal voor haar geschreven 'Ode aan de Secretaresse'.

Deze jubileumeditie van de Verkiezing was behalve feestelijk ook spannend. Al in de vorige fasen was gebleken dat de drie finalisten - Karin, de Veenendaalse Irene Frankfort en Janneke van de Geijn uit Eindhoven - goed aan elkaar gewaagd waren. Hadden ze eerst al bijna 200 andere aangemelde secretaresses verslagen met hun eerste indruk en referentie, ook bij de tien genomineerden sprongen ze eruit op de relevante criteria: aantal stemmen op de website, professionaliteit, daadkracht, representativiteit én potentieel succes als Secretaresse van het Jaar. Eenmaal als finalist overgebleven, kregen ze de opdracht zich zo goed mogelijk als toekomstige vakambassadeur te profileren.

Voor het voetlicht
Het sluitstuk van de Verkiezing waren de presentaties die de drie kandidaten gistermiddag live gaven voor het aanwezige publiek in het NH Barbizon Palace Hotel. Het thema was 'Jouw werkdag als secretaresse in 2025'. Winnares Karin voorspelde dat de nieuwe functietitel dan 'CSO' zou zijn. Deze Chief Secretarial Officer is tegen die tijd "met name verantwoordelijk voor informatie- en communicatiemanagement", aldus Karin.

Muzikaal compliment
De jury, waarin drie voormalige Secretaresses van het Jaar, vertegenwoordigers van vakopleidingen en vakverenigingen én van Manpower Secretarial Solutions zaten, besloot uiteindelijk Karin de eer te gunnen omdat ze "een dynamische presentatie heeft, weet te boeien met aansprekende voorbeelden en een duidelijke en originele visie op de toekomst van het vak heeft ontwikkeld". Frits Scholte, directeur van Manpower, is blij met de nieuwe vakambassadeur voor 2011. "Secretaresses worden niet gemaakt, die worden geboren", is zijn overtuiging.

"Het vak mag dan veranderen, maar de kern blijft: een dienstverlenende spilfunctie op een cruciale plek in een organisatie". Xander de Buisonjé zong achter de piano live de lof van de overdonderde maar stralende winnares: "Mijn houvast, jij bent mijn stabiele factor / Mijn houvast, komt je afspraak altijd na / Mijn houvast, op kantoor sta jij altijd voor me klaar / Karin, jij bent Secretaresse van het Jaar ". Overigens ontvingen ook circa 1.000 secretaresses in het land een muzikaal compliment van Xander, via de website www.secretaressevanhetjaar.nl aangevraagd door leidinggevenden, collega's, familie en vrienden.