Martini Ziekenhuis vervangt alle bedden, matrassen en nachtkastjes

Het Martini Ziekenhuis gaat de 23 jaar oude bedden, bijbehorende matrassen en nachtkastjes vervangen. Patiënten zullen vanaf september in comfortabelere bedden komen te liggen die ook nog eens een 215 centimeter lang zijn. Langer dan een gemiddeld bed, maar noodzakelijk omdat de gemiddelde patiënt langer is geworden. Dit meldt RTV Noord. 

Een ziekenhuisbed is het belangrijkste en meest gebruikte medische hulpmiddel in het Marini Ziekenhuis. Marieke Gosens vond het zo’n 1,5 jaar geleden tijd om nieuwe bedden aan te schaffen, waar ze verpleegkundigen en patiënten bij het aankoopproces betrok. De bedden moeten lekker liggen, maar ook goed te bedienen zijn voor personeel. En dat is gelukt. De bedden zijn met een druk op de knop in stoelstand te zetten, makkelijker te verplaatsen dankzij een vijfde wiel en eenvoudiger dan de oude bedden.

Anti-doorligmatrassen

Ook de nieuwe matrassen zijn comfortabeler en door hun hybridefunctie ook te gebruik en als anti-decubitusmatras. Ofwel, als anti-doorligmatras. Met de oude matrassen moest personeel de normale matras vervangen door een anti-decubitrusmatras, maar dat hoeft straks niet meer, dankzij een speciale pomp die de lucht erin kan circuleren.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky