Normal_parkeerplaats__ikea_groningen_

De parkeertarieven van ziekenhuizen lopen enorm uiteen. Dit is gebleken uit een inventarisatie van consumentenprogramma Kassa, zo meldt Skipr.

Vooral de ziekenhuizen in Amsterdam rekenen hoge parkeertarieven. Volgens Kassa bestaat de top drie van hoogste uurtarieven uit het AMC (drie euro), het VU medisch centrum (3,33 euro) en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (4 euro). De prijs voor een dagkaart is met 36 euro het hoogst in het OLVG, gevolgd door het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam met 25 euro en het AMC met 27,50 euro.

Bij sommige ziekenhuizen buiten de Randstad is het nog mogelijk om gratis te parkeren. Dit kan onder meer in Assen, Dirksland, Meppel en Terneuzen.

In Kassa pleit SP-Kamerlid Henk van Gerven voor regels rond de parkeertarieven. Hij is van mening dat het parkeertarief bij ziekenhuizen kostendekkend moet zijn in plaats van winstgevend. 'Je gaat al niet uit vrije wil naar het ziekenhuis, er is dan echt iets aan de hand. Je kan dan niet de hoofdprijs vragen om daar dan te mogen parkeren'. Van Gerven pleit verder voor een landelijk beleid waarbij alle ziekenhuizen een kortingskaart of uitrijkaart moeten regelen voor hun patiënten.

© Nationale Zorggids