Normal_nki_avl_antoni_van_leeuwenhoek_ziekenhuis

Het Nederlands Kanker-Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam gaat uitbreiden in Utrecht. Het ziekenhuis fuseert met de oncologieafdeling van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog wel toestemming geven voor de fusie. Dat meldt Skipr.

De samenwerkingsplannen van de twee ziekenhuizen bestaan al enkele jaren. Binnen vier weken laat de ACM weten of de fusie door kan gaan. Als alles volgens planning verloopt kunnen in januari 2015 dan de eerste patiënten behandeld worden in de nieuwe vestiging in Utrecht, die ook Antoni van Leeuwenhoek gaat heten. Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de fusie nodig omdat steeds meer mensen kanker krijgen en Amsterdam het aantal patiënten niet meer aankan.

Zorgverzekeraar Ditzo heeft 1 miljoen euro gedoneerd aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, zo werd deze week bekend gemaakt. Oud-voetballer John de Wolf overhandigde de cheque namens Ditzo aan professor René Bernards van het kankerinstituut. Het bedrag komt ten goede aan diens onderzoek naar kanker.

Met zijn onderzoek wil Bernards voor iedere patiënt met kanker een behandeling op maat mogelijk maken. Op deze manier wil de professor kanker zoveel mogelijk een chronische en niet langer een dodelijke ziekte maken. Bernards maakt gebruik van de nieuwste genetische technologieën om systematisch te zoeken naar de krachtigste combinaties van medicijnen.

Afgelopen maand maakte Ditzo bekend dat het een substantieel van haar marketingbudget beschikbaar wil stellen aan de zorg omdat zij deze als verzekeraar willen verbeteren. Andere jaren gaf Ditzo dit geld uit aan reclamespotjes tijdens de 'overstapmaanden' november en december maar volgens de zorgverzekeraar is de sector “te ver doorgeschoten” met de kosten die worden gemaakt om nieuwe klanten te werven. In een videofilmpje riep John de Wolf, bekend van tv-commercials van Ditzo, op om gezamenlijk “kanker de wereld uit te kijken.” Het filmpje is al meer dan een miljoen keer bekeken op internet.

© Nationale Zorggids