Ouderen van De Vijverhof kampen al maanden met geluidsoverlast

Bewoners van seniorencomplex De Vijverhof in Delft hebben al maanden last van geluidsoverlast door de verbouwing aan hun gebouw. De stichting die het pand beheert heeft van hen een brandbrief ontvangen. Niet alleen over het aanhoudende lawaai, maar ook over bouwvakkers die steeds bij hun appartement moeten  zijn waardoor ze geen kant op kunnen. Bewoners stellen dat ze hierdoor geen privacy meer hebben. Dit meldt Omroep West. 

Ruim een decennium geleden was de flat een verzorgingshuis, nu is het een seniorencomplex met zelfstandige appartementen en gezamenlijke ruimtes in het centrale deel van het pand. Ouderen zijn er blij met hun woning, maar de verbouwing die in februari is gestart zorgt bij velen voor overlast. Soms staan bouwvakkers om 7.00 uur ’s ochtends voor de deur om iets af te maken, maar ze vertellen vooraf nooit wanneer ze komen. “Dus dan moet je maar thuis zijn.”

Beterschap beloofd

Ook doet de ventilatie het al maanden niet en er is geen licht meer in de gangen. Het geluidsoverlast houdt inmiddels al een jaar aan, zegt bewoner Piet Janssen. De bewonerscommissie heeft daarom een brief naar Stichting Habion gestuurd, waarin de bewoners eisen dat ze snel hun privacy weer terugkrijgen. De verhuurder belooft beterschap en geeft toe dat er in het proces fouten zijn gemaakt. Volgens Trudy van Eijbergen zijn enkele punten uit de brandbrief al opgelost. Ze hoopt dat hetzelfde gebeurt met de overige calamiteiten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky