De Opvoedpoli kampt met problemen bij het in stand houden van de cliëntgerichte werkwijze. Volgens oprichter-directeur Linda Bijl wordt 2014 een cruciaal overgangsjaar voor de organisatie. Dat meldt de Gelderlander.
De opvoedpoli is een organisatie voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeding en de ontwikkeling van kinderen van 0-25 jaar. De GGZ-instelling is gericht op het helpen van gezinnen met problemen. Sinds de oprichting in 2008 is de Opvoedpoli uitgegroeid tot een bedrijf met 21 vestigingen, 450 medewerkers en 10.000 kinderen aan wie opvoedondersteuning wordt gegeven.
Volgens directeur Bijl is de organisatie elk jaar verdubbeld in omvang, maar voor 2014 verwacht ze voor het eerst krimp. Dat heeft vooral te maken met de veranderende opstelling van alle zorgverzekeraars, denkt Bijl. Verzekeraars beperken de vergoedingen, terwijl de nieuwe Jeugdwet nog niet van kracht is. De begeleiding van kinderen wordt vaak nog wel vergoed, maar het meebehandelen van ouders en de contacten met school vaak niet meer. 'We zullen een pas op de plaats moeten maken, maar we proberen alle vestigingen open te houden', zegt Bijl.
© Nationale Zorggids