Olympisch atleten doen hardloopclinic voor visueel beperkte kinderen

De Zevenheuvelenloop die over ruim een maand van start gaat, houdt speciaal rekening voor mensen met een visuele beperking. Blinden en slechtzienden krijgen de mogelijkheid om het hardloopevenement met een buddy te doen. Om deelnemende kinderen voor te bereiden op hun deelname aan de Mini Zevenheuvelenloop, organiseerden olympische atleten Mike Foppen en Stefan Nillessen woensdag en donderdag een hardloopclinic. Helaas was Foppen donderdag verhinderd door file. Dit melden Omroep Gelderland en het Brabants Dagblad.

Nillessen en Foppen geven de hardloopclinics bij onderwijsinstituut Visio in Grave voor blinde en slechtziende leerlingen. Nillessen deed deze zomer voor het eerst mee met de Olympische Spelen en eindigde op de 1.500 meter op de negende plaats. Foppen heeft aan twee Olympische Spelen meegedaan. Of de kinderen weten wie de mannen zijn? “Ja, ik weet wel wie dat is. Stefan nog iets.”

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop vindt op 17 november plaats. De dag ervoor is de editie voor kinderen. Donderdag konden kinderen de hardloopclinic volgen bij Visio in Grave en op woensdag op de atletiekbaan in Brakkenstein in Nijmegen, waar Foppen wel bij aanwezig was. Tijdens het officiële hardloopevenement worden de kinderen met een lint verbonden aan een ziende renner.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky