Normal_mri_brain_hersenen_neurologie_wiki_-c_

DEN HELDER - De revalidatieafdeling van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder heeft vorige week van de Edwin van der Sar Foundation verschillende hulpmiddelen gekregen voor mensen met een hersenbeschadiging, zo meldt het ziekenhuis.

In 2009 kreeg Annemarie van der Sar, de vrouw van voormalig doelman Edwin, een hersenbloeding. Zij werd vervolgens in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) behandeld. Op haar initiatief werd het fonds opgericht om samen met de Hersenstichting Nederland onder het motto ‘never ever give up’ de kwaliteit van de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Het sport- en spelpakket dat het Gemini Ziekenhuis afgelopen woensdag uit handen kreeg van mevrouw Van der Sar, is samengesteld door een bewegingsdeskundige. Naast allerlei sportmaterialen bevat het voornamelijk evenwichts- en coördinatiespellen om te gebruiken in de oefenruimte van het ziekenhuis.

“Wij zijn de Foundation heel erkentelijk”, zegt Kees Spierenburg, manager zorg in het Gemini. “Dit pakket is een welkome aanvulling op het bestaande assortiment op onze revalidatieafdeling.”

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz