Normal_pexels-cottonbro-7579831

Na een periode van onzekerheid is in Tilburg een nieuwe huisartsenpraktijk geopend, genaamd Huisdok, gevestigd in het westen van de stad. Dit team, voorheen onderdeel van de failliete huisartsenketen Co-Med, zet de zorg voort in een regio waar veel praktijken al vol zitten. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Onlangs is het logo van Huisdok aangebracht op het pand waar voorheen Co-Med was gevestigd. Praktijkeigenaar Fatima Zahra Makioui heeft aangegeven dat de oprichting van de nieuwe praktijk een langdurig en frustrerend proces was, volgend op het faillissement van Co-Med in juli. Dit faillissement liet duizenden patiënten zonder medische zorg achter. Gedurende deze periode heeft het team vanuit een tijdelijk onderkomen bij de Huisartsenspoedpost aan de Lage Witsiebaan de noodzakelijke spoedzorg voortgezet.

Steun van zorgverzekeraars en huisartsencoöperatie

De nieuwe vestiging van Huisdok, gelegen aan het Paletplein, is tot stand gekomen met steun van zorgverzekeraars CZ en VGZ en de huisartsencoöperatie PrimaCura. De praktijk heeft vier waarnemend huisartsen, twee assistenten en twee praktijkondersteuners in dienst, en deelt het pand met GGD Hart voor Brabant, een podotherapeut en een fysiotherapeut.

Opnieuw inschrijven patiënten

Het team van Huisdok is actief bezig om voormalige en nieuwe patiënten te informeren over de mogelijkheid om zich opnieuw in te schrijven. Makioui benadrukt dat de praktijk zeer toegankelijk is en dat sinds de heropening patiënten weer fysiek binnenlopen, vooral omdat de multiculturele gemeenschap van de praktijk de voorkeur geeft aan persoonlijk contact boven digitale communicatiemethoden.

Belang continuïteit zorg

PrimaCura heeft positief gereageerd op de opening van de nieuwe praktijk, met name omdat het waardevol is voor patiënten om hun vertrouwde huisarts te kunnen behouden. Dit aspect van continuïteit van zorg is vooral belangrijk, gezien het feit dat in andere regio's vergelijkbare praktijken van Co-Med niet dezelfde continuïteit konden bieden na hun sluiting.

Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer