Normal_1652

De CG-Raad roept zijn achterban op mee te doen aan de manifestatie van 28 februari tegen de bezuinigingen in het Passend Onderwijs. Ondanks de voortdurende lobby van de CG-Raad, vakbonden, ouder- en onderwijsorganisaties zijn de bezuinigingen van 300 miljoen nog niet van tafel. De CG-Raad blijft zich verzetten tegen deze verslechtering van het onderwijs die met name kinderen en jongeren met een beperking treft.

De manifestatie van 28 februari vindt plaats in Amsterdam. Het motto is: Korten op kwetsbare kinderen raakt ons allemaal. De CG-Raad steunt de manifestatie en roept iedereen op aanwezig te zijn. De manifestatie begint om 17.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. De manifestatie is een initiatief van Amsterdamse politieke partijen. Meer informatie vindt u op de website van de PO-Raad.

Tegengeluid via internet
Het ministerie van OCW heeft iedereen uitgenodigd via internet te reageren op het conceptwetsvoorstel voor Passend Onderwijs. Reageren kan nog tot 8 maart 2011. De CG-Raad roept op ook hier een tegengeluid te laten horen. Hierbij gaat het overigens niet over de bezuinigingen op de begroting. Het gaat hier om een inhoudelijk tegengeluid. In het nieuwe wetsvoorstel verdwijnt het Rugzakje. Daarnaast verwacht de CG-Raad dat de nieuwe wet zal leiden tot meer bureaucratie, verlies van zeggenschap van ouders en het ontstaan van willekeur in samenwerkingsverbanden.