Normal_1402

Er zijn veel goede initiatieven op tal van zorgvlakken. Maar weten de initiatiefnemers van elkaar waarmee ze bezig zijn? Of vindt ieder voor zich het wiel uit? Waar zit de samenhang? Kunnen projecten en initiatieven door synergie nog beter en succesvoller worden? Om deze vragen te beantwoorden richtte afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, samen met vernieuwers in de zorg, de website Koplopers.org op. Deze site brengt innovatieve, in de regio Nijmegen getoetste zorgoplossingen in beeld, onder één noemer, op één plek.

Iedereen die vindt dat de zorg anders kan en anders moet, bepaalt mee de inhoud. Dat zijn werkers in de eerste en tweede lijn: huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, thuiszorgers, apothekers, GGD-artsen, fysiotherapeuten, AVG-artsen, welzijnswerkers, specialisten ouderengeneeskunde en overige medisch specialisten. Maar ook verzekeraars, beleidsmakers en politici die staan voor de nieuwe zorg.

Persoonlijke ontmoetingen
Koplopers.org organiseert ook persoonlijke ontmoetingen tussen deze zorgprofessionals om kennis en ervaringen met elkaar te delen. In januari was er al het LUX-debat ‘De zorg op de schop: de eerste lijn is aan zet!’ In februari volgt een bijeenkomst van het ZorgInnovatieNetwerk Nijmegen, kortweg ZIN in Nijmegen. In maart een 24 uursoverleg waarin koplopende zorgprofessionals samen werken aan ‘echte oplossingen’. En in mei besteden de zorgprofessionals een dag lang aandacht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid van de dokter.

Meer weten?
Op www.koplopers.org vindt u meer informatie. Ook stelt een aantal koplopers zich daar aan u voor via een videopresentatie.